Omgeving

Het vakantiehuis bevindt zich in Hoog – Sauerland op een zuidhelling van de Hennesee. Bij de stuwdam van de Hennesee ligt de stad Meschede met winkelpromenades, supermarkten, leuke kleine pleintjes en terrassen. Vanaf Meschede rijd je 8 km. langs de Hennesee over de B55. Bij een tweede dam volg je de borden Feriëndorf en na 100m. rijd je een steile helling op, het Feriëndorf in. In de omgeving van de Hennesee is van alles te beleven. De grotere steden, naast Meschede, zijn Brilon, Arnsberg en Smallenberg. Kleinere steden zijn Willingen, Winterberg, Bödefeld en Warstein. Daarnaast liggen tientallen pittoreske dorpen, elk met hun eigen bezienswaardigheden, in de buurt.

Winter

In de winter wordt het landschap regelmatig omgetoverd in een maagdelijk wit paradijs, waarin diverse langlauf loipes zijn uitgezet. Je kunt daarnaast ook kiezen voor het alpineskiën in Bödefeld ( Hunau ); de langste ( 1,5 km ) afdaling in Sauerland of omgeving Winterberg met de vele pistes. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen, zodat je op verschillende pistes al gemiddeld 90 dagen per jaar kunt skiën, vooral in Bödefeld, Winterberg en Willingen. In het vakantiehuis liggen folders en informatie over start – en eindpunt van de verschillende routes en pistes.

Herfst

In de herfst kun je prachtige wandelingen maken door een ongerepte natuur, die dan een bont schouwspel van allerlei kleuren laat zien. Door de vele soorten paddenstoelen wordt een wandeling of fietstocht een extra leuke belevenis. Maak gebruik van de informatie die in het vakantiehuis ligt om leuke routes uit te stippelen, die naar prachtige bezienswaardigheden, kleine dorpjes en bauernhofen in de directe omgeving leiden.